Lanýžové degustační menu

Oběd po Olomoucku? Špekové knedlíky

Oběd po Olomoucku? Špekové knedlíky
FOTO: Ireceptář

22. 06. 2019 - 12:00

Dnes si ukážeme, jak si k obědu připravit špekové knedlíky z rohlíku. Co budeme k přípravě knedlíků potřebovat? 8 rohlíků, 150 gramů slaniny, 200 gramů hrubé mouky, 2 vejce, 150 mililitrů zeleninového vývaru, sůl a pepř, muškátový květ, nasekanou petrželku nebo libeček. A teď se dáme do přípravy.

Rohlíky si nejprve nakrájíme na malé kostičky a pak je necháme oschnout na plechu ve vyhřáté troubě. Jakmile zchladnou, nasypeme kostičky do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou opečenou slaninu, hrubou mouku, rozšlehaná vejce, zeleninový vývar, sůl, pepř, špetku muškátového květu a trochu nasekané zelené petrželky nebo libečku, záleží, jak vám to chutná.

Následně si vypracujeme těsto, ze kterého mokrýma rukama vytvarujeme větší koule, které postupně vkládáme do osolené vody a zhruba deset minut vaříme tak, aby byly pěkně měkké.

Jakmile jsou uvařené, vyndáme koule a propíchneme je vidlicí. Pak už jen rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěnou slaninou nebo máslem a můžeme se pustit do jídla.

Dobrou chuť!

Další články