
Velká Bystřice slaví 750 let, o městě se natáčí film
Velká Bystřice - Rok 2025 je pro Velkou Bystřici mimořádný – město slaví 750 let od první písemné…
foto: Kristýna Šmoldasová
12. 07. 2020 - 12:00
Rtuť teploměrů pomalu stoupá, a tak často hledáme způsob, jak se zchladit. Proto vám tentokrát přinášíme recept na jednoduchou domácí zmrzlinu, kterou zvládnete i bez zmrzlinovače.
Ingredience:
2 banány
cca 400 g zmraženého ovoce (třeba rybízu, třešní nebo jahod)
1 kelímek smetany na šlehání, nebo zakysané smetany
a formičky na nanuky
cukr dle chuti
Postup:
Zmrzlina je velmi jednoduchá. Vytáhneme zamražené ovoce a rozmixujeme, přidáme banány a znovu spustíme mixér. Poté opatrně přimícháme našlehanou smetanu, nebo nenašlehanou :-) zakysanou smetanu a případně dosladíme podle chuti. Výhodou tohoto receptu je, že díky zmraženému ovoci můžeme zmrzlinu rovnou podávat.
Pokud chceme zmrzlinu zamrazit, aby byla kdykoli k dispozici, doporučujeme použít formičky na nanuky. Tak nemusíte zmrzlinu po vytažení z mražáku náročně porcovat.
Pokud použijete smetanu ke šlehání, bude zmrzlina jemnější a o něco sladší. Se zakysanou smetanou je naopak kyselejší a možná trochu víc osvěží. Pokud smetany vynecháte, dostanete veganskou verzi. V tom případě ale doporučujeme použít více kusů banánu.
Velká Bystřice - Rok 2025 je pro Velkou Bystřici mimořádný – město slaví 750 let od první písemné…
Olomouc – Kultovní prostor Olodvorek, který od roku 2020 oživil olomoucké Dolní náměstí, končí.…
Třiadvacátý ročník celostátní sbírky Zasukované tkaničky se odehrává ve středu 14. května. Lidé…
Olomouc - Populární venkovní areál letního kina v centru Olomouce po změně provozovatelů v pátek…
Olomouc – Šest mláďat vzácného siky vietnamského, který byl v přírodě před časem vyhuben, se…
Olomouc - Už za čtrnáct dní vypukne další ročník Olomouckého majálesu Univerzity Palackého, jehož…