Fashion Glam Olomouc

Na Floře a v parku Běžce zavede seriál RunTour na Hanou

Běžce zavede seriál RunTour na Hanou

foto: archiv redakce

12. 07. 2024 - 15:52

Další letní zastávkou 13. ročníku oblíbeného běžeckého seriálu ČEZ RunTour 2024 je krásná Olomouc. V sobotu 20. července v 10 hodin odstartují běžci ve Smetanových sadech v centru města a proběhnou areálem Výstaviště Flora a také Čechovými sady. Chvályhodným cílem akce je „zvednout Česko z gauče“ a ukázat všem, že běhání je hlavně radost. Součástí je doprovodný program zaměřený také na prevenci.

Zájemci si mohou tradičně vybrat ze tří úseků – 3, 5 a 10 km nebo si vyzkoušet štafetu. Připraveny jsou i dětské závody o délce 500 nebo 1000 m podle věku dítěte. Startovné a začátek se liší u každého závodu a vše je uvedeno na webu akce. Registrace je možná v pátek (19. 7.) od 15 do 19 hodin a v sobotu (20. 7.) od 8:30 až do startu závodu.

Partnerem pro prevenci je zdravotní pojišťovna OZP, která si pro účastníky v Olomouci připravila „masážní zónu“. Ve speciálním prezentačním stanu bude k dispozici několik masérů, zájemci rovněž mohou zdarma vyzkoušet analýzu složení lidského těla a nechat si poradit ohledně naměřených výsledků. Na místě budou i pracovníci regionální pobočky OZP.

ČEZ RunTour je seriál běžeckých závodů, který je určen pro rodiny s dětmi, začátečníky i tzv. hobby běžce, zkrátka pro každého, kdo má chuť běhat. Dlouhodobě patří závody mezi nejoblíbenější tuzemské sportovní akce. Letos má RunTour celkem osm zastávek. Závody v Českých Budějovicích, Kopřivnici, Ústí nad Labem a Plzni už proběhly, po bězích v Olomouci budou následovat ještě Brno (14. 9.), Praha (5. 10.) a Pardubice (19. 10.).

Další články