Zde může být vaše reklama.

Výhra po prodloužení Hokejisté HC Olomouc zvládli Pardubice

Hokejisté HC Olomouc zvládli Pardubice

foto: Petr Pelíšek

26. 12. 2022 - 19:59

Na druhý vánoční svátek hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Pardubicím. Šlo o duel třetího s prvním v tabulce. A skončil výhrou Hanáků v prodloužení.

Hostům se povedl vstup do zápasu. Velmi dobře bruslili a Moře nenechávali moc prostoru. Vynutili si přesilovku, kterou domácí v klidu přečkali. Jenže v 10. minutě zakončily Pardubice rychlé přečíslení gólovou trefou. A jejich těsným vedením i přes olomoucké šance první perioda skončila. Srovnáno bylo v polovině zápasu. Nejprve brankář Lukáš zmařil dvě dobré pardubické šance a pak skrumáž před brankářem Willem zakončil gólovou dorážkou Dujsík. Čtyři minuty před druhou pauzou hrála Mora první přesilovku v utkání. Využít se ji nepovedlo. A pak si hosté zase vzali vedení zpět. V poslední dvacetiminutovce měla Mora jasný cíl, tedy dohnat manko. To se zkomplikovalo při oslabení, ale Hanáci ho přestáli. Pak se dostala ke své přesilovce také Mora. A využila ji záhy. Po deseti sekundách se trefil Káňa. Nerozhodně dva dva to bylo po šedesáti minutách. Na začátku prodloužení hrála Mora přesilovku. V té se prosadil Nahodil a trefil pro Hanáky druhý bonusový bod.

„Nezačali jsme dobře, Pardubice nás zatlačily. Měli jsme problémy s jejich pohybem. Od druhé třetiny jsme se zvedli a díky tomu vyrovnali. Musím říct, že to byl opravdu hodně těžký zápas. Jsem rádi za dva body, není náhodou, že jsou Pardubice na čele,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Pardubice 3:2 po prodl. (0:1, 1:1, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Dujsík (Anděl, Olesz), 50. Káňa (Ondrušek), 61. Nahodil (Káňa, Ondrušek) – 10. Hyka (Sedlák), 39. Říčka (T. Zeman). Rozhodčí: Pražák, Kika – Axman, Rampír. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 5139.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Rutar, Mareš, Švrček, Rašner, Dujsík – Káňa, Knotek, Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Plášek, Kusko, Navrátil – Anděl, Strapáč, Olesz. Trenér Jan Tomajko.
Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – Kousal, Zohorna, Vondráček – Cienciala, Sedlák, Hyka – Říčka, Poulíček, A. Musil – Kaplan, Kaut, Zeman. Trenér Richard Král.

Další články