Zde může být vaše reklama.

Bude hrát poháry Obránce Michal Surzyn míří do Jablonce

Obránce Michal Surzyn míří do Jablonce

foto: fkjablonec.cz

04. 06. 2021 - 14:30

Odchovanec SK Sigma Olomouc Michal Surzyn (1997) na Andrově stadionu mnoho šancí nedostával. Jako mladý hráč se přes zkušenější kolegy do základní sestavy nedostával, odešel tedy na hostování do Pardubic. S těmi postoupil do první ligy a v nejvyšší soutěži si udělal dobré jméno. A to natolik, že Pardubice na něj uplatnili opci. To bylo již v zimě. A v tomto klubu Surzyn nezůstane, přípravu na novou sezonu začne v Jablonci. Informoval o tom web českého zástupce v evropských pohárech.

Zajímavé výkony nadějného obránce na jaře zaujaly i jablonecké činovníky, a proto nyní Surzyn zahájí přípravu v Jablonci a v těchto dnech se ladí jeho přestup. "Je to pro mě určitě krok vpřed. Je to zase větší klub, Jablonec má ambice jak v lize, tak i v evropských pohárech. Takže určitě nová zkušenost," řekl pro klubový web Michal Surzyn, který v jablonecké kabině potká také několik známých tváří. "Znám hlavně Vencu Pilaře, se kterým jsem byl v Olomouci, a znám ještě Libora Holíka," podotkl Surzyn. Šikovný krajní obránce se těší také na spolupráci s trenérem Petrem Radou. " Myslím, že je podobný typ, jako byl trenér Krejčí v Pardubicích. Jsou si hodně podobní a těším se na to," podotkl.

Surzyn začínal s fotbalem v domovských Těšeticích, od roku 2005 byl hráčem Sigmy Olomouc. V kádru Hanáků se ale nikdy více neprosadil, a tak hostoval v Dolanech, Mohelnici, později v Pardubicích a následně v MFK Vítkovice. Pak se znovu vrátil do Pardubic, kterým pomohl vykopat nejvyšší soutěž.

Oporou Východočechů byl i na ligové úrovni, premiéru v nejvyšší soutěži si odbyl loni na konci srpna právě na jablonecké Střelnici, jen o týden později se už radoval z první ligové trefy do sítě Teplic. Za celý premiérový ligový ročník Surzyn nastoupil k 25 ligovým zápasům, v kterých vstřelil tři. Ve druhé nejvyšší soutěži má 51 startů, dal jeden gól. Celkem devětkrát reprezentoval v kategoriích U 19, U 20 a U 21.

"Přestup do Jablonce přichází pro Michala v ideální čas. Má za sebou náročnou sezónu v týmu nováčka z Pardubic, prosazoval se také gólově z pozice obránce. Jablonec je další vyšší meta a Michal má šanci zabojovat s týmem o postup do evropských pohárů přes srpnovou kvalifikaci," říká Jiří Müller z agentury ESAM, která hráče zastupuje.

Další články