Zde může být vaše reklama.

Vynikající premiéra Basketbalisté BK Olomoucko začali NBL dobře

Basketbalisté BK Olomoucko začali NBL dobře

foto: bkredstone.cz

21. 09. 2024 - 22:29

Skvěle vstoupili do nového ročníku Kooperativa NBL basketbalisté BK Olomoucko. Proti silným Pardubicím sice neudrželi náskok sedmi bodů z prvního poločasu, díky velké bojovnosti ale vyhráli 93:88 a vydrželi cenné vítězství.

Oba soupeři začali velice svižně a hráči dávali najevo, že se startu nového ročníku nemohli dočkat. V úvodní pětiminutovce se několikrát vystřídali ve vedení, pak ale byli úspěšnější basketbalisté Olomoucka. Postupně navyšovali svůj náskok a v samotném závěru periody upravil Wright na 27:19.

Na startu druhé čtvrtiny proměnil Wertz čtyři trestné hody v řadě a po následujícím koši Žáka hosté brali za nepříznivého stavu 19:33 oddechový čas. Náskok Olomoucka narost až na 38:21, pak se hosté zvedli a snížili na rozdíl jedenácti bodů. Následoval ale další nápor Hanáků, kteří díky přesné střelbě z dálky odskočili na 47:32 na konci 16. minuty. Do konce poločasu přidali pouze dva body, přesto po dvaceti minutách drželi nadějný stav 49:42.

Po dvou minutách třetí čtvrtiny po koši Brunka domácí vedli pouze o tři body 49:46, Pardubice ovšem dál nepustili. Tvrdě bojovali o každý míč a po trojce Wertze vedli 66:54. Do poslední čtvrtiny pak vstupovali za příznivého stavu 71:63, přičemž skóre zařídil trojkou současně s klaksonem pardubický Šiška.

Ještě šest minut před koncem Olomoucko vedlo dvouciferným rozdílem, na začátku závěrečné pětiminutovky ale pardubický Svojanovský snížil na 78:82 a šlo se do dramatické koncovky. V závěru pokaždé dokázali hráči domácího výběru odpovědět na úspěšné střely soupeře a necelé dvě minuty před koncem vedli o pět bodů a tento náskok v závěru přetavili v cenné vítězství.

„Pardubicím patří hold za to, jak se po přestávce vrátili do zápasu. Je to dobře vedený tým, kvalitním trenérem. Oba týmy vstoupily do sezony s řadou nových hráčů, nebylo to ale příliš vidět. Jsem šťastný, že se nám podařilo první utkání v sezoně na domácí palubovce vyhrát. Pro náš mladý tým je to povzbuzení do další práce. První zápas nám ukázal, že jsme se vydali dobrým směrem a věřím, že na té cestě zůstaneme,“ řekl trenér BK Olomoucko Andrew Hipsher.

„Nefungovalo nám nic, co fungovalo v přípravě. V útoku to docela fungovalo, dostávali jsme se do střel, ale v obraně se nám nedařilo. Nechali jsme rozehrát střelce soupeře, to byl problém. V závěru se nám podařilo dostat se dvakrát na dostřel, zase nás ale okamžitě zradila obrana. Dostali jsme většinou trojku od Cartera a bylo to. Je to ale první zápas v sezoně, jdeme dál,“ uvedl Jan Šotnar, trenér BK KVIS Pardubice.

BK Olomoucko – BK KVIS Pardubice 93:88 (27:19, 22:23, 22:21, 22:25)

Nejvíce bodů: Carter 25, Wertz 19, Wright 13 - Šiška 18, Šafarčík 17, Williams 13. Rozhodčí: Blahout, Linhart, Melichárek. Diváci: 478.

Další články