Zde může být vaše reklama.

Házenkářky opět prohrály s Plzní

Házenkářky opět prohrály s Plzní

06. 05. 2019 - 11:12

Třetí utkání play-out hrály házenkářky DHK Zora Olomouc v Plzni. A stejně jako v prvním utkání u toho soupeře i tentokrát prohrály.

Dvakrát hrály Hanačky v letošní sezoně v Plzni proti nováčkovi soutěže a dvakrát se domů vracely bez bodů. Poprvé to bylo v odvetě základní části interligy, kdy jely domů s tříbrankovou porážkou 19:16. Utkání se hrálo na konci února a tehdy to bylo považováno tak trochu za  překvapení, i když už Západočešky před tím měly na svém kontě na příklad skalpy Veselí, dvakrát porazily Písek, Prešov i Bánovce. V současnosti už je družstvo plnohodnotným účastníkem nadstavby s velkou ambicí na setrvání v soutěži, i když to ještě bude mít hodně těžké.

Hanačky do Plzně cestovaly bez Magdy Kašpárkové, čímž se opět snížila úderná síla družstva, Magda totiž v posledních utkáních vždy patřila ke spolehlivým článkům a střelkyním týmu a její branky schází. Děvčata vstoupila do utkání velmi dobře a svižně, brzy vedly 4:0, po Hurychové se trefily naše rychlonohé hráčky Krajčovičová, Salašová a Patrnčiaková, většinou z brejků. Domácí se však brzy otřepaly, Hanačky skončily úspěšnou střelbu v 13. minutě a od té doby trefily domácí branku úspěšně pouze jednou, Krajčovičová ze sedmičky. Naopak soupeřky zaznamenaly v tomto mezidobí osm branek a úplně tak otočily vývoj zápasu z 4:7 na 12:8. Hostujícímu družstvu se ještě do poločasu podařilo snížit na poločasových 14:12. Ve druhém poločase začalo lépe domácí družstvo, které si v 10. minuté navýšilo vedení na 21:17 a tento si s mírnými změnami udržovalo až do 22. minuty, kdy se podařilo navýšit na rozdíl pěti branek na 26:21 a zdálo, že je rozhodnuto. S vývojem se však nehodlalo smířit naše družstvo, znovu ukázalo bojového ducha a i za pomoci sedmiček se jim podařilo snížit na kontaktní gól 26:25, víc však už toho nestihly, domácí ještě nějaké branky v závěru přidaly, takže si připsaly více méně šťastnou výhru.

DHC Plzeň – DHK Zora Olomouc 30:27 (14:12)

Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmičky: 6/5 – 7/6. Vyloučení: 2:2. Diváků: 300.
DHC Plzeň: Šíbrová, Mácalová – Kepková 2, Oravcová 9, Šmrhová 6, Bušauerová, Sedláková, Formanová, Mudrová 1, Franzová 3, L. Galušková 1, Šlehoferová, D. Galušková 5/5, Fousková, Poslední, Svobodová 3. Trenér Richard Řezáč
DHK Zora Olomouc: Polášková – Hurychová 4, Závišková, Kapsová, Jansová, Sovová, Salčáková, Krajčovičová 10/6, Severová 4, Salašová 4, Gajdošíková, Řezničková 1, Patrnčiaková 4. Trenér Vladan Táborský.

Další články