Zde může být vaše reklama.

Magistrát města Olomouce prověřuje možnost umístění mobilních WC na Svatý Kopeček a Legionářskou ulici

Magistrát města Olomouce prověřuje možnost umístění mobilních WC na Svatý Kopeček a Legionářskou ulici

07. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V Olomouci fungují v současnosti nepřetržitě už pouze čtvery veřejné toalety, ale pouze jedny z nich bezpoplatně. Po zrušení McDonalda na Horním náměstí a veřejných toalet v Riegrově ulici přibližně před deseti lety je situace nejen pro návštěvníky velmi nepříjemná. Magistrát nyní prověřuje možnost umístění mobilních WC do turisticky atraktivních lokalit.

luneta banner

Na stotisícové město funguje v Olomouci dle informací tiskové mluvčí pět veřejných toalet, z nichž ty na Svatém Kopečku jsou otevřeny pouze od dubna do listopadu. Bezplatné jsou ale pouze jedny. V současnosti ovšem Magistrát města Olomouce prověřuje možnost umístění mobilních WC na turisticky atraktivních lokalitách. „Jedná se konkrétně o lokality na Svatém Kopečku a na ulici Legionářská nedaleko supermarketu Billa. Realizace by byla v příštím roce v návaznosti na projednání rozpočtu statutárního města Olomouce v prosinci 2017," uvedla tisková mluvčí města Radka Štědrá.

Dosavadní možnosti? Moc není kam si odskočit...

Jediné bezplatné WC ve městě provozují Technické služby města Olomouce u Parku Malého Prince, a to nepřetržitě v době prázdnin od pondělka do neděle včetně. Otevírací doba je ale od 10,00 do 17,00 hodin. Mimo to jsou WC otevřeny v době konání akcí a v případě dalších požadavků.

Dále provozují Technické služby WC na Svatém Kopečku, ovšem jen v turistické sezóně v době od dubna do listopadu. Poplatek za použití WC je 5 a 10 Kč.

Veřejné WC pro centrum města stojí v objektu Pavelčákova 1a. Tato městská budova je v údržbě Správy nemovitostí, záchody provozuje od pondělí do neděle soukromá společnost Bartoň a Partner s.r.o.

Další toalety v centru města nabízí Moravská restaurace. „V rámci pronájmu Moravské restaurace, Horní náměstí 23, je povinnost pronajímatele nechat k dispozici i veřejnosti za poplatek toalety, které slouží jeho provozovně," sdělila tisková mluvčí.

Poslední funkční veřejné toalety jsou v současnosti v objektu Krematoria, město platí jejich provoz.

-kz-

Další články