Zde může být vaše reklama.

Fraška u soudu Místo znalce soud předvolal muže téhož jména z Krkonoš

Místo znalce soud předvolal muže téhož jména z Krkonoš

13. 06. 2019 - 06:00

V tuto chvíli již nejdéle se táhnoucí medicínská kauza v České republice o náhradu škody v případu nní devítileté Lucinky, která se po ruptuře dělohy narodila trvale a velmi vážně poškozená, má tragikomické pokračování. Pravděpodobně je za ním chyba soudního úředníka.

Olomoucký Okresní soud totiž chtěl povolat k výslechu znalce v oboru gynekologie Radana Doubka, který je autorem přelomového posudku v celé kauze a upozorňuje na možné předávkování rodičky prostaglandiny a oxytocinem za situace, kdy někdo vyypnul záznam děložních kontrakcí právě momentě, kdy děloha pod vlivem medikamentace začala doslova šílet. Tento závěr by mohl vysvětlovat příčinu ruptury dělohy, což je ve zkratce obsah celého, nyní již sedmiletého procesu. Znalec Doubek ale k soudu ve středu nedorazil - místo něj se chybou soudního úředníka objevil na chodbě soudu jiný muž.

Snažil jsem se dovolat na soud, že jde o omyl, ale nebrali mi telefon...

Radan Doubek z Harrachova, který se shodou okolností jmenuje stejně, jako znalec, ale vůbec není lékařem a nemá s kauzou nic společného. Když mu došla soudní obsílka, od prvního momentu věděl, že jde o omyl, celý týden se mu však nedařilo dovolat se na olomoucký Okresní soud. Telefony nikdo nebral. Proto přijel a soudce Libor Brokeš, zcela nepřipravený na podobný omyl, mu v nastalém zmatku ani nestačil přiznat svědečné.

Soud je odročen na 4. července, kdy by měl padnout rozsudek.

Další články