Zde může být vaše reklama.

Opravy na Třídě Svobody začínají naplno, na co se připravit

Opravy na Třídě Svobody začínají naplno, na co se připravit

08. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Tramvajovou trať na tř. Svobody čeká od 11. dubna do 8. května nutná oprava, vyžádá si úplnou uzavírku. Opravou projde kolejiště a přilehlá komunikace mezi zastávkami Okresní soud a Tržnice. Dopravní podnik města Olomouce reaguje rekonstrukcí na výzvu Drážního úřadu ČR, který označil stav tramvajové trati v tomto místě za havarijní.

 „Drážní úřad dal jasně najevo, že havarijní stav musí být odstraněn do konce května letošního roku. Z toho důvodu rekonstrukce tramvajové trati na třídě Svobody bezprostředně navazuje na dokončené opravy v ulici Wolkerova,“ vysvětluje stanovený termín oprav primátor města Olomouce Antonín Staněk. „Stejně jako v případě oprav tramvajové trati ve Wolkerově ulici, využíváme i tady uzavírky související s pracemi dopravního podniku k opravě komunikace v majetku města,“ dodal primátor. Náklady na opravu komunikace jsou předpokládány ve výši 3,4 milionu korun.

Od  11. dubna budou proto muset řidiči využívat objízdných tras. Po celou dobu opravy budou služby MHD zajišťovat náhradní autobusy, obslouženy zůstanou obě zastávky, Okresní soud i Tržnice. Ve směru Tržnice – Nám. Hrdinů budou veškeré linky MHD vedeny stavbou ve volném jízdním pásu, který je v dobrém stavu a jeho oprava tedy není nutná. Ve směru Nám. Hrdinů – Tržnice povede objízdná trasa pro autobusy ulicemi Havlíčkova, Javoříčská, Nerudova.

Řidiči osobních automobilů budou muset během oprav využít následujících objízdných tras:

  • do 3,5t:
    • Z Nám. Hrdinů na Tržnici: ul. Havlíčkova, Vídeňská, Polská
    • Z Tržnice na Nám. Hrdinů: ul. Polská, Wolkerova, Havlíčkova
    • od/na Tržnici směr Brno: Polská, Schweitzerova, Velkomoravská, Brněnská
  • nad 3,5t:
    • Z Nám. Hrdinů na Tržnici: Studentská, Dobrovského, Komenského, Husova, ul. 17. listopadu
    • Z Tržnice na Nám. Hrdinů: ul. Polská, Wolkerova, Havlíčkova od/na Tržnici směr Brno: Polská, Schweitzerova, Velkomoravská, Brněnská

Změny v MHD: 

Z důvodu rekonstrukce bude v termínu od 11. 4. do 8. 5. 2016 zastávka Tržnice směr Povel pro linky č. 16, 17, 18 a 29 přesunuta o cca 25 m, na zastávku pro ostatní autobusové linky.

V termínu od 11. 4. do 8. 5. 2016 nebude obsluhována zastávka Okresní soud směr Náměstí Hrdinů.

V termínu od 11. 4. do 8. 5. 2016 dojde také k úpravám nočního autobusového provozu. Autobusová linka č. 52 bude vedena mezi zastávkami Výstaviště Flora a Tržnice po objízdné trase ulicemi Havlíčkova, Javoříčská, Nerudova a tř. Svobody. Zastávka Okresní soud bude z tohoto důvodu přesunuta k přenosnému označníku před křižovatku ulic Havlíčkova x Vídeňská.

Další články