Zde může být vaše reklama.

Policisté zajistili dealerku z Olomoucka i její drogy

Policisté zajistili dealerku z Olomoucka i její drogy
Zdroj: PČR

18. 06. 2019 - 06:00

V průběhu uplynulého týdne realizovali kriminalisté „TOXI“ týmu územního odboru Olomouc další případ na úseku drogové problematiky. Jejich cílem byla osmadvacetiletá dealerka pervitinu z Olomoucka.  

"Samotná realizace proběhla v úterý 11. června 2019, ve spolupráci s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. V této souvislosti byla, na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, zadržena osmadvacetiletá žena z Olomoucka. Ještě téhož dne provedli kriminalisté také domovní prohlídku v místě jejího bydliště a také prohlídku jiných prostor a pozemků, konkrétně vozidla, v němž se pohybovala," uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Při dalších prohlídkách zajistili kriminalisté stopy, úzce související s nelegální distribucí drogy, mimo jiné i takzvané  dealeráky, krystalickou látku pervitin, sušenou rostlinnou hmotu a téměř 60 tisíc korun. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. V následujících dnech bylo zahájeno trestní stíhání ženy, jakožto obviněné ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za ten jí, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

"Jak kriminalisté zjistili, obviněná si měla nejméně od poloviny roku 2018 dosud nezjištěným způsobem opatřovat psychotropní látku pervitin a tuto následně distribuovat na různých místech, zejména na Šternbersku a Uničovsku, několika dalším odběratelům. I ona je uživatelkou drogy. V minulosti již byla za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzena a potrestána," doplnila Urbánková.

"Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání tak probíhá vazebně," uzavřela mluvčí Urbánková.

Další články