Zde může být vaše reklama.

Rektor UP Miller je místopředsedou České konference rektorů

Rektor UP Miller je místopředsedou České konference rektorů

08. 06. 2019 - 09:00

Na zasedání České konference rektorů, která letos zavítala do Hradce Králové, byl ve čtvrtek do předsednictva konference zvolený rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller.

Novým předsedou České konference rektorů je Petr Sklenička z České zemědělské univerzity, který v hlasování porazil rektora Univerzity Karlovy Tomáše Zimu poměrem hlasů 20:15. Vedle Skleničky a Millera v předsednictvu zasednou ještě Jiří Málek z Univerzity Pardubice, Petr Štěpánek z Vysokého učení technického v Brně, Jan Hančil z Akademie múzických umění v Praze a Jitka Němcová z Vysoké školy zdravotnické.

Česká konference rektorů je sdružení rektorů všech veřejných, státních a některých soukromých vysokých škol v České republice. Byla založena 28. ledna 1993 a od té doby se zabývá zásadními otázkami všech oblastí vysokého školství a akademického života a prosazuje zájmy vysokých škol a jejich postupné zlepšování. Navazuje a udržuje styky s konferencemi rektorů jiných zemí a s příslušnými mezinárodními institucemi, zejména s Evropskou univerzitní asociací.

Jaroslav Miller se narodil v Šumperku a je českým historikem, od roku 2014 rektorem Univerzity Palackého v Olomouci. Odborně se zabývá urbánní problematikou, dějinami politického myšlení a v posledním období také otázkami českého a slovenského exilu.

Další články