Zde může být vaše reklama.

Noční nehoda Řidič v Olomouci v noci srazil chodkyni na přechodu

Řidič v Olomouci v noci srazil chodkyni na přechodu

foto: Policie ČR - Olomouc

25. 02. 2020 - 09:00

K vážné dopravní nehodě jeli policisté včera večer do centra Olomouce k přechodu u bývalého hlavního autobusového nádraží, dnešní Tržnici - ploše. Kolem jedenácté hodiny večerní tam totiž řidič v osobním autě srazil chodkyni, která přecházela přechod.

"Včera ve třiadvacet hodin jsme přijali oznámení o dopravní nehodě motorového vozidla s chodkyní v Olomouci na ulici Tř. Svobody. Podle dosavadního šetření čtyřiapadesátiletá žena přecházela ulici Tř. Svobody po přechodu pro chodce od místní tržnice k autobusovému nádraží. V té chvíli jel po ulici Tř. Svobody šestačtyřicetiletý řidič s vozidlem Mercedes, a to ve směru k ulici Tř. Kosmonautů. Řidič z přesně nezjištěných příčin narazil do chodkyně, která přecházela komunikaci z řidičova pohledu zleva doprava," popsal nehodu mluvčí policie Libor Hejtman.

"Žena při nehodě utrpěla vážná zranění a byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Na vozidle vznikla škoda za 50 000 korun. Olomoučtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, na které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest," doplnil.

Další články