A to není všechno, za čtrnáct dní totiž k uzavření Masarykovy třídy přibudou také zákazy vjezdu v okolí nákupní Galerie Moritz, v jejímž okolí projde rekonstrukcí ulice 8. května. Ta by měla omezit dopravu v centru města do letošního podzimu. Nový most přes Moravu by měl podle plánů otevřít někdy v polovině roku 2022.

Jedno je jisté už nyní. Po celou dobu stavby se na most nedostane žádná doprava. V místě bude zachovaný jen průchozí koridor pro chodce.Rozdělení prací na mostě proběhne ve dvou polovinách. Jedna se sbourá, po druhé bude možné chodit. A pak se vymění. 

Masarykova třída je ode dneška pro auta uzavřená od křižovatky s Žižkovým náměstím po křižovatku s Dukelskou ulicí. Stavba nového mostu se tak dotkne také ulic Blahoslavova a Nábřeží, kde nepůjde projet.Objízdná trasa povede buďto po nedávno otevřeném mostu v Komenského ulici, případně se dá projet přes Envelopu po třídě Kosmonautů.

Tramvajová doprava povede jen přes Envelopu

Prvních čtrnáct dnů uzavírky, budou náhradní autobusy s označením X2 vozit cestující mezi nádražím a náměstím Hrdinů přes třídu Kosmonautů, Žižkovým náměstím a centrem města pojedou po trase tramvaje.

Tramvajových linek 1, 5, 7 a U se výluka dotkne jen tak, že pojedou podle speciálních výlukových jízdních řádů, ale ve svých trasách. Linka číslo 4 bude jezdit pod označením X4 mezi Pavlovičkami a Novou ulicí přes tržnici. Linka 3 bude jezdit mezi Trnkovou a náměstím Hrdinů. Linky číslo 2 a 6 pak nepojedou vůbec.

Pokud vás zajímá, jak to bude s dopravou MHD vypadat prvních čtrnáct dnů výluky, můžete se podívat zde.

Od 14. března pak kvůli opravě ulice 8. května pojede náhradní doprava jen mezi hlavním nádražím a náměstím Republiky, kde bude točna autobusů. Poté, co skončí oprava ulice 8. května, což znamená od podzimu 2020, budou oboustranné tramvaje jezdit přes náměstí hrdinů až na Žižkovo náměstí, kde by měla vzniknout úvrať.

Po dokončení opravy ulice 8. května, tedy od listopadu 2020, budou oboustranné tramvaje jezdit přes náměstí Hrdinů až na Žižkovo náměstí.