Fashion Glam Olomouc

Právnička prostějovské radnice dostala cenu od Klubu, u jehož založení stála

Právnička prostějovské radnice dostala cenu od Klubu, u jehož založení stála

25. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Město Prostějov se před třemi lety chlubilo tím, že radniční právnička Květa Olašáková obdržela ocenění Personalista veřejné správy. Jak ale zjistil Hanácký Večerník, udělil jí ho subjekt, v jehož správní radě sama působí.

Psal se únor 2013, kdy byla do Obchodního rejstříku zapsána obecně prospěšná společnost Klub personalistů. Předsedou správní rady byl zvolen tajemník prostějovského magistrátu Lubomír Baláš, její členkou je také právnička prostějovského magistrátu Květa Olašáková, která je v dobrém vztahu se členy vedení města. Například primátorka Alena Rašková jí na zastupitelstvu bez uzardění tyká. Klub personalistů se podle rejstříku věnuje pořádání odborných seminářů, vzdělávacích projektů či vydavatelské činnosti.

Září 2014. Právnička Květa Olašáková obdržela cenu Personalista veřejné správy, kterou jí udělil právě zmíněný Klub personalistů.

„Tahle práce je i mým koníčkem. Přitom osobně mně je nejbližší pracovní právo a právo komunální, takže se u mne potkává právnička s personalistkou. Nejvíc si vážím toho, že mé názory přijímá vedení úřadu a že se na mě zároveň se žádostí o pomoc či řešení pracovněprávních záležitostí obracejí jak kolegové, tak odborový orgán – a vnímají mne tedy jako personalistku,“ uvedla Olašáková v rozhovoru pro web Moderníobec.cz.  „Znalostí práva spolupůsobí na magistrátu jako zprostředkovatel důležitých informací a opatření mezi vedením a jednotlivými zaměstnanci úřadu. Díky svému nadhledu dokáže při výběru nových zaměstnanců zastat roli síta, filtrujícího „zrno od plev“. A je na kvalitě personalisty, jak bude síto účinné pro vedení úřadu, ale i pro zaměstnance,“ pochválil Olašákovou její kolega – tajemník magistrátu Lubomír Baláš, který se nyní stal ředitelem Krajského úřadu. Hanácký Večerník bude sledovat, koho ze svých přátel z řad vlivných úředníků prostějovského magistrátu s sebou na kraj přivede.

Účast ve výběrovém řízení na funkci tajemníka prostějovského magistrátu však Olašáková jako jediná z námi oslovených úředníků radnice jasně vyloučila.

 

»Žij a nechej žít. Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej ani ty jim.«

krédo Květy Olašáková, právničky města Prostějova

 

Jakub Čech

reklama poutak

Další články