Fashion Glam Olomouc

Koronavirus Prostějov Prostějov zveřejnil info k odběru vzorků na testování COVID-19

Prostějov zveřejnil info k odběru vzorků na testování COVID-19

foto: www.prostejov.eu

19. 03. 2020 - 11:42

Město Prostějov uveřejnilo informace pro ty, kteří trpí příznaky nákazy koronaviru a má jim být odebrán vzorek pro testování.

1) Karanténa je opatření pro omezení pohybu osob na konkrétním místě za účelem zamezení dalšího šíření či zpomalení šíření onemocnění  COVID 19, způsobené novým koronavirem SARS –CoV-2  a monitorování projevů nemoci.

2) Odběr biologického materiálu je indikován osobám se závažným akutním respiračním onemocněním, u nichž se objevily příznaky v průběhu 14 dnů po návratu z rizikové oblasti a u pacientů s jakýmikoliv respiračními příznaky, kteří byli v kontaktu s osobami, u nichž bylo onemocnění COVID 19  diagnostikováno.

3) Pokud Vám byl indikován odběr, vyčkejte zodpovědně v místě pobytu a k zastižení na telefonním čísle, které jste uvedli pro potřebu zajištění domácího odběru. Čekání na provedení  indikovaného odběru biologického materiálu není důvodem k žádným obavám, že laboratorní vyšetření nebude provedeno. Naopak  pomnožení viru v těle člověka umožňuje lepší záchyt viru pro laboratorní vyšetření.

4) Další postup  je vázán na výsledek testů laboratorního vyšetření. Po obdržení výsledků  bude taková osoba kontaktována se sdělením dalšího postupu.

5) Buďte odpovědní  a dodržujte režim nastavených hygienických opatření.

6) Nekomplikujte odběr vzorků také obcházením čekací lhůty  a zajišťováním si odběrů jiným způsobem. Prodlužujete tak čekací lhůtu dalším osobám a omezujete plynulost nastaveného systému.

7) Po provedení odběru stále platí i nadále nastavený režim opatření domácí izolace.

Další články