Zde může být vaše reklama.

Chce odehrát maximum Jsem rád, že jsem v Karviné, řekl Šindelář

Jsem rád, že jsem v Karviné, řekl Šindelář

foto: Petr Pelíšek

10. 02. 2020 - 16:14

Odchovanec SK Sigma Olomouc Martin Šindelář (1991) je od léta 2016 hráčem Baníku Ostrava. Odehrál tam dvě a půl sezony, nyní minimálně na půl roku mění dres, odešel na hostování do MFK Karviná. V generálce za slezský tým nastoupil v sobotu právě proti olomoucké Sigmě. A ukázal své přednosti – důraz, neústupnost v soubojích a velmi dobrou organizaci kolegů v defenzivě.

Přesunul jste se z Ostravy do Karviné, bylo to ovšem až ve finální fázi přípravy.
Řešilo se to už od listopadu, věděl jsem, jaká je moje pozice v Baníku a že pokud chci hrávat, musím pryč. Panu Jankulovskému jsem to řekl, neměl s tím jediný problém. Bylo mi to povoleno. Mým cílem bylo, abych hned na začátku přípravy věděl, kde se budu prát o místo. Jestli to bude Baník nebo Karviná, to bylo jedno. Chtěl jsem to mít vyřešené, tlačil jsem na to, aby se rozhodlo už přes svátky. To se bohužel nevyřešilo, pak se to ještě táhlo. Ale nakonec se to vyřešilo a jsme v Karviné.

Ale přišel jste do mužstva celkem pozdě.
Právě to jediné mě mrzí. Jsem rád, že jsem v Karviné, jen mě mrzí, že jsem nepřišel hned na začátku přípravy. Je tady pět vlčáků na post stopera, všude se bojuje o flek. Proto jsem chtěl přijít hned a porvat se o to. Nemám s tím jediný problém. V Baníku se řešilo, jestli přijde nebo nepřijde Svozil. To mi bylo jedno, vždyť to je normální. Jsem v Baníku přes dva roky a za tu dobu přišli čtyři stopeři, to je běžné. Po sportovní stránce to tak je, prostě se bojuje o místo na hřišti. S tím problém nemám, ale chtěl jsem to mít rychle vyřešené. Byl jsem přesvědčený, že zůstanu v Baníku a budu se rvát o místo tam. Ale nakonec to dopadlo jinak. Řešilo se to dlouho, to jediné mě na tom mrzí.

Ale měl byste mít místo v karvinské základní sestavě?
To se musíte zeptat trenéra. Samozřejmě se to řešilo kvůli tomu, abych měl někde největší herní praxi. Ale to vám nikdo neslíbí, tady jsme v první lize. Je tady pět vlčáků a musím ukázat, že tam patřím. Ne, že přijdu a budu míst jisté místo.

Nemáte obavy z boje o záchranu?
Už jsem párkrát o záchranu hrál. Nemyslím si, že by měla Karviná špatný mančaft, Baníku vždycky zatápěla. Kdybych nevěřil tomu, že to zvládneme, tak tady nemám co dělat.

Co bude nejdůležitější pro to, abyste to zvládli?
Posbírat body. Bez toho se nevyhrává. Samozřejmě v těch deseti kolech se bude horko těžko něco dohánět. Ale věřím, že uděláme dost bodů. Kdybychom se z toho vyhrabali do střední skupiny, tak by to byla nádhera.

Je výhoda, že Karviná hraje z prvních čtyř kol třikrát doma?
Jak už jsem řekl, o záchranu už jsem hrál. Kolikrát jsme si počítali, kolik můžeme doma získat bodů a pak to bylo obráceně. Nemyslím si, jestli je to výhoda nebo ne. Prostě jsme v situaci, kdy potřebujeme bodovat a je jedno, zda to bude doma nebo venku.

První zápas v karvinském dresu se vám povedl, branku jste neinkasovali, defenziva si splnila svoje.
Nevím, když to říkáte, tak asi ano. Hlavně jsem rád, že už jsem hrál zápas. Přišel jsem pozdě a jsem rád, že už jsem mohl začít hrát. Nejde jen tak přijít do klubu. Je to jiný trenér, jiní hráči, je potřeba se trošku sehrát, já s nimi, oni se mnou. Abychom věděli, co od sebe můžeme čekat. Takže jsme rád, že jsem konečně hrál. V tom prvním zápase nebyl jediný problém, vyhovíme si, bylo to dobré i v komunikaci, vyhovíme si. Jsem rád, že jsem to přežil ve zdraví a nedostali jsme gól.

Na hostování v Karviné jste do konce sezony. Pak se znovu poperete o šanci v Baníku? Nebo nad tím ještě nepřemýšlíte?
Ne, na to ještě nemyslí. Teď jsem v Karviné, cíl je pro mě pomoci Karviné. Odehrát tady maximum, abych mohl potom odejít se vztyčenou hlavou. A pak se uvidí. V Baníku mám smlouvu, ale co bude v létě, to teď neřeším.

Měl o vás zájem i trenér Jiří Balcárek z Opavy?
Ano. Kontaktů jsem měl více. S panem Balcárek jsem byl v kontaktu, bavili jsme s, známe se. Napsal jsem mu, že rozhodnutí, proč jsem nešel do Opavy, si pak řekneme mezi čtyřma očima. Sice bude možná naštvaný, ale věřím, že to pochopí.

Další články